TravAble

En app for reisende med bevegelseshemninger. Appen gir deg informasjon om tilgjengelighet på steder i nærheten av der du befinner deg.

TravAble


Hvordan virker den?

Travable viser deg hvilke tjenester, butikker, attraksjoner med mer, som er i nærheten av der du er. Den forteller deg hva andre synes om tilgjengeligheten på disse stedene. Informasjonen om tilgjengelige steder kommer fra de som bruker appen. Hvis du besøker et sted, og du ser at viktig informasjon om tilgjengelighet mangler, kan du legge den inn, og dermed dele dette med andre som bruker appen.

Første gang du åpner appen, blir du bedt om å gi appen tilgang til stedtjenestene i telefonen. Hvis du bekrefter dette, vil appen vise steder i nærheten av der du befinner deg. Du kan velge om du vil se stedene som en liste eller i et kart.

En skjermdump av startvinduet i appen Travable. Se beskrivelse under.

Klikk for å se bildet i full størrelse.

Øverst til venstre på skjermen finner du “List view”. Her velger du å vise stedene som passer ditt søk, som en  liste i stedet for punkter på kartet. Under knappen “Profile” kan du registrere deg som bruker av appen. Dette gjør det mulig for deg og legge inn dine egne vurderinger av nye steder, og dine egne behov for tilgjengelighet. Disse fungerer som et filter når du legger inn et søk, slik at du lettere finner steder som er tilgjengelig for deg.

Skjermdump profil i Travable. Liste med ulike behov som kan brukes som filter når du legger inn et søk

Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

På bildet over har jeg registrert min profil, og jeg har valgt alle ønskene i listen over ulike behov. Disse vil fungere som filter når jeg legger inn et søk.

Etter at jeg har lagt inn et søk,  vil steder på kartet som oppfyller mine krav være merket med grønt. Steder som ikke er tilgjengelige for meg, vil være merket med rødt, og steder som ikke har blitt registrert vil ha et oransje merke.

Hvis du besøker et sted uten registrering, kan du selv legge inn informasjon om stedet du besøker. Bildet under viser listevisning med noen steder som er registrert:

Skjermdump. Liste med steder som er merket tilgjengelighetstiltak som finnes på dette stedet. F.eks. Rampe, Snuplass for rullestol, parkering og heis.

Klikk for å se bildet i full størrelse.

Slik ser skjermen ut når du har valgt å registrere et sted:

Viser liste med regisreringsvalg. Se beskrivelse under

Klikk for å se bildet i full størrelse.

Her kan du registrere tilgjengelighetstiltakene på hvert sted, og du kan legge inn en kommentar for hvert punkt:

  • Tilgjengelig toalett
  • Heis
  • Parkering
  • Ramper for rullestol
  • Plass til å snu rullestol

Innstillinger/ funksjoner

Appen har ikke andre innstillinger enn registrering av profil. Det ser ut til at kartinformasjonen hentes fra Google eller en annen åpen tjeneste. Det er ikke mulig å endre kartvisning, og navigering i kartet er ikke mulig ved hjelp av skjermleser eller bryterkontroll.

Kompatibilitet

Kompatibel med iOS.

Tilgjengelighet

Zoom/Skjermforstørring

Relaterte apper

Google Maps På farta med apper som synshemmet Flush Pro - Restroom Finder Entur - Reiseplanlegger Wheelmap

Beskrevet av Frank Lunde