Subreader

Denne appen leser høyt tekstingen i filmer og serier fra 7 ulike strømmetjenester.

Subreader


Hvordan virker den?

Første gang du starter appen blir du bedt om å opprette en konto. Når det er gjort, vil du bli informert om at du har startet et 14 dagers gratis prøveabonnement. Det er trygt å gjøre, fordi det ikke vil bli åpnet et betalt abonnement før du bestiller det via innstillingsvinduet.

Skjermdump av startskjermen til Subreader

Hjemskjermen til Subreader. Klikk for å se bildet i full størrelse.

Øverst på hjemskjermen finner du et søkefelt. Her kan du søke etter titler på filmer og serier i de strømmetjenestene som støttes av denne appen.
Nederst finner du fire faner:

  • Søk
  • Scanner: Denne brukes til å skanne QR koder som henter inn tekst til filmer på kinoer som støtter denne appen. Dessverre er det så langt ingen kinoer i Norge som gjør det.
  • Kinoer: Denne viser et kart med plasseringer av kinoer som støtter appen.
  • Innstillinger: Her endrer du på innstillingene til appen. (Se lengre ned på siden).
Skjermdump viser søkeresultatet

Klikk for å se bildet i full størrelse.

Søkeresultat vises med tittelbilder, og et lite ikon på hvert bilde forteller hvilken strømmetjeneste som strømmer filmen eller serien.  Du trenger ikke logge inn på strømmetjenesten via denne appen.

Teksten til filmen blir hentet inn, og er klar til å bli lest opp. Du kan nå starte avspillingen av filmen på f.eks. TV-en eller datamaskinen og opplesingen samtidig. Hvis du begynner avspillingen midt i filmen, kan appen finne fram til hvor du er i filmen ved å lytte på filmens lydspor. Trykk på ikonet nederst til venstre, og følg instruksene på skjermen.

Skjermdump som viser teksting i en film

Klikk for å se bildet i full størrelse.

Trykk “Start synkronisering” for å bruke denne funksjonen. Dessverre fikk vi ikke dette til å virke da vi prøvde denne appen. Du kan også synkronisere teksting og film manuelt. Trykk på spørsmålstegnet i overkant av skjermen for å få hjelp med synkronisering.

Ved å trykke på ikonet nederst til høyre kan du velge hvilket språk du vil ha tekstingen på, og hvilken stemme du skal høre.

Innstillinger/ funksjoner

SubReader har ikke mange innstillinger du trenger å forholde deg til. Du finner dem under fanen Innstillinger på Hjemskjermen:

Abonnementer: Her aktiverer du ditt abonnement på SubReader Pluss. Dette er nødvendig for å få lest opp tekster til filmene i strømmetjenestene. Uten abonnement kan du kun bruke appen på en kino som støtter den og på NRK TV.  Prisen er 69 kr. pr. måned eller 589 kr. pr. år.

Kompatibilitet

Virker på smarttelefoner og nettbrett med iOS/iPadOS og Android

Veiledning til bruk av appen

Her ser du en kort video laget av utvikleren, som viser hvordan du kommer i gang med opplesingen av tekstingen:

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser Zoom/Skjermforstørring

Beskrevet av Frank Lunde