Subreader

Denne appen leser høyt tekstingen i filmer og serier fra 3 ulike strømmetjenester.

SubreaderHvordan virker den?

Første gang du starter appen blir du bedt om å opprette en konto. Når det er gjort, vil du bli informert om at du har startet et 14 dagers gratis prøveabonnement. Det er trygt å gjøre, fordi det ikke vil bli åpnet et betalt abonnement før du bestiller det via innstillingsvinduet.

BIldet er en skjermdump av startsiden til appen Subreader. Innholdet er forklart i teksten under.

Hjem skjermen til Subreader. Klikk for å se bildet i full størrelse.

Øverst på hjemskjermen finner du et søkefelt. Her kan du søke etter titler på filmer og serier i de strømmetjenestene som støttes av denne appen.
Nederst finner du fire faner:

  • Hjem.
  • Scanner: Denne brukes til å skanne QR koder som henter inn tekst til filmer på kinoer som støtter denne appen. Desverre er det så langt ingen kinoer i Norge som gjør det.
  • Kinoer: Denne viser et kart med plasseringer av kinoer som støtter appen.
  • Innstillinger: Her endrer du på innstillingene til appen. (Se lengre ned på siden).

Klikk for å se bildet i full størrelse

Søkeresultat vises med tittelbilder, og et lite ikon på hvert bilde forteller hvilken strømmetjeneste som strømmer filmen eller serien. Velger du en film fra en strømmetjeneste du ikke tidligere har brukt i denne appen, vil du bli brakt til innloggingen for denne strømmetjensten. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt til denne strømmetjenesten for å logge deg inn.

Klikk for å se bildet i full størrelse

Teksten til filmen blir hentet inn, og er klar til å bli lest opp. Du kan nå starte avspillingen av filmen på f.eks. TV-en eller datamaskinen og opplesingen samtidig. Hvis du begynner avspillingen midt i filmen, kan appen finne fram til hvor du er i filmen ved å lytte på filmens lydspor. Trykk på ikonet nederst til venstre, og følg instruksene på skjermen. Hvis du ønsker, kan du også synkronisere teksting og film manuelt.

Ved å trykke på ikonet nederst til høyre kan du velge hvilken stemme du skal høre.

Innstillinger/ funksjoner

SubReader har ikke mange innstillinger du trenger å forholde deg til. Du finner dem under fanen Innstillinger på Hjemskjermen:

Integrasjoner: Her velger du dine strømmetjenster, og du skriver inn brukernavn og passord på de du abonnerer på. Du kan velge mellom Netflix, Viaplay og HBO Nordic

Abonnementer: Her aktiverer du ditt abonnement på SubReader Pluss. Dette er nødvendig for å få lest opp tekster til filmene i strømmetjenestene. Uten abonnement kan du kun bruke appen på en kino som støtter den. Som nevnt finnes det ingen i Norge som gjør det. Prisen er 69 kr. pr måned eller 589 kr. pr. år.

Veiledning til bruk av appen

Her ser du en kort video av hvordan du kommer i gang med opplesingen av tekstingen:

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser Zoom/Skjermforstørring

Beskrevet av Frank Lunde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *