Spesielle Ord

Spesielle Ord er en enkel app du kan bruke for å lære og gjenkjenne ordbilder ved hjelp av bilde og lyd.

Spesielle Ord


Hvordan virker den?

Appen tar utgangspunkt i en ordliste med 96 grunnleggende ord og inneholder bilder, tekst og lyd. Utfra ordlisten kan du velge fire ulike spill som varierer i vanskelighetsgrad. Du kan matche bilde mot bilde, bilde mot ord, ord mot bilde og ord mot ord. Begrepene kommer i den rekkefølgen de står oppført i ordlisten. Du kan bestemme rekkefølgen. Spesielle ord har en innebygd kontroll som gjør at du får umiddelbar tilbakemelding på om det er riktig eller ikke. Når du er ferdig med en gruppe bilder/ord, får du en belønning i form av applaus. Den kan du slå av i innstillingene.

Innstillinger/ funksjoner

Spesielle Ord er en enkel app du kan bruke for å lære å gjenkjenne ordbilder ved hjelp av bilde og lyd. Den har en integrert ordliste, og du kan også lage egne ordlister.

Appen kan brukes av alle, men er spesielt godt egnet for elever som har behov for visuell og auditiv støtte i arbeidet med gjenkjenning av ordbilder.

Pedagogisk bruk

Hovedhensikten med appen er å lære og gjenkjenne ordbilder. Appen gir støtte i lesing gjennom auditiv og visuell tilbakemelding på ordnivå, samt mulighet for repetert lesing.

Appen kan brukes som et utgangspunkt for kommunikasjon. Bruk av personlige ordlister kan være et utgangspunkt for dialog mellom eleven og den voksne. Den er brukervennlig, fleksibel og kan enkelt tilpasses for individuelle behov. Designet er enkelt og tydelig, med fokus på det som formidles av bilde, tekst og lyd. Dette er nyttig for de som har konsentrasjonsvansker.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. Kompatibel med Android.

Tips og ideer til bruk av appen

  • Lag egne/personlige ordlister omkring et tema. Det kan være ting i nærmiljøet, blomsternavn, følelser, farger, ting i hjemmet og lignende.
  • Lag ordlister med bilder av objekter som begynner på de ulike bokstavene/lydene i alfabetet. Spill inn bokstavlyden. Bruk korte, lydrette ord for begynneropplæring i lesing.
  • Bruk den til mer avansert rettskriving, for eksempel innlæring av skj/kj/ki¬-lydene eller dobbel konsonant.
  • Bruk den som et utgangspunkt for kommunikasjon og dialog. Ta bilde av en rutine/aktivitet. Skriv korte setninger og spill inn lyd (ti sekunder). Eksempel: Lisa sover, Ole spiser, jeg sykler.
  • Samarbeid. Del ordlister med andre brukere eller hjemmet.
  • Medvirkning: La barnet være med på å lage ordlister av ting de er opptatt av.
  • Bruk den i innlæring av 2.språk.
  • Gjennom å justere fremvisningshastigheten kan den tilpasses barn som trenger litt lengre tid til å lese og gjenkjenne ord/bilde.

Tilgjengelighet

Bryterstyring

Relaterte apper

Les Plus

Apper fra samme leverandør

Spesielle historier

Beskrevet av Statped