TD Snap Lite

En kommunikasjonsapp som du kan laste ned på ditt eget nettbrett. Enkelt å gjøre endringer direkte på nettbrettet.

TD Snap Lite


Hvordan virker den?

TD Snap Lite (tidligere Snap Core First) bruker grafiske tegn som ved enkle trykk gir rask auditiv tilbakemelding. Måten appen er bygd opp på, skal være forskningsbasert. TD Snap Lite har også et eget tekstbasert sidesett.

Appen er gratis uten tale, så kan man kjøpe fullversjon med tale etter hvert. De som allerede har en Tobii Dynavox enhet, kan installere appen på den, med tale.

Innstillinger/ funksjoner

Du kan velge hvor mange ruter/knapper du skal bruke, fra én stor knapp opp til 8 x 10 små. Det vil si at du lett kan endre mulighetene ettersom brukeren utvikler seg. Strukturen på knappene bevares og gjør det enkelt å orientere seg selv om det blir flere knapper.

På tavlen er det alltid knapper som gir deg direkte tilgang til hurtigord (takk, hei, vent, mm), tema (ulike tematavler), kjerneord (de ord som ofte innleder en setning), ordlister og tastatur (har ordprediksjon med støtte av grafiske tegn).

Det er nå mulig å skrive ut direkte fra et sidesett.

Appen er gratis å laste ned, men kjøp av tale koster ca. 600,-.

Pedagogisk bruk

  • Lese- og skriveferdigheter: appen gir mulighet til å bruke riktige ordformer og tegnsetting slik at du skriver grammatikalsk riktig.
  • Det er laget en del ferdige tematavler som kan redigeres. I tematavlene ligger også tavler med “atferdsstøtte”: handlingsrekker, ferdige setninger, etc.
  • Det finnes en ledsager-app, Pathways for Core First, som gir deg kunnskap om bruk av TD Snap Lite. Pathways for Core First inneholder enkle videoer som beskriver mulighetene. Talen er på engelsk, men er veldig tydelig.

Veiledning til bruk av appen

Det ligger mange videoer på Youtube. Denne er fra leverandør.

Tips og ideer til bruk av appen

TD Snap Lite  har også et eget tekstbasert sidesett. Sidesettet er designet for å gi enkel og intuitiv tilgang til vokabular for lese- og skrivekyndige uten funksjonell tale. Dette innebærer tilgang til blant annet hurtigord, fraser, tastatur og notater.

Det tekstbaserte sidesettet kan hentes via

  • redigering
  • fanen Sidesett
  • trykk på pilen bak sidesett-navnet
  • opprett sidesett
  • tekstbasert sidesett

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Widgit Go GridPlayer Pathways for Core First

Apper fra samme leverandør

Tobii Dynavox har utviklet flere apper for kommunikasjon.

Beskrevet av Kirsti Rystad