Rogervoice

Denne appen lar deg lese hva folk sier til deg på telefonen. Den er laget med tanke på den som ikke kan høre hva som blir sagt i telefonen. Du kan svare ved å snakke, eller skrive tilbake til den du snakker med. Det du skriver blir gjort om til syntetisk tale som den du snakker med kan høre.

Rogervoice


Hvordan virker den?

Rogervoice fanger opp din telefonsamtale, og tolker med tekst det som blir sagt i andre enden av tråden. Du trenger ikke høre det som blir sagt på telefonen for å kunne delta i samtalen. Dette er mulig takket være den store utviklingen som har skjedd med økt båndbredde på datakommunikasjon og en rivende utvikling innen tale- til tekstteknologi. Dette er en app som er gratis å laste ned, men krever en abonnement for å fungere fullt ut. Appen krever at du har tilgang til internett, og at tilkoblingen du har er stabil og god. Den fungerer godt hvis du har en rimelig god 4g dekning, og på vanlig trådløst nettverk.

Innstillinger/ funksjoner

Første gang du bruker Rogervoice, må du gi appen tilgang til mikrofon, kamera og dine kontakter. Du må også oppgi ditt telefonnummer, og du kan gi tillatelese til lagring av video/lyd og tekst.
Når du har opprettet et abonnement vil RogerVoice opprette et eget nummer. Dette virker som et vanlig telefonnummer for den som ringer deg, men på et nettbrettet eller telefon vil en oppringing til dette nummeret åpne Rogervoice og starte samtalen der. Du kan overføre alle dine innkomne samtaler til “Rogernummeret” ditt ved å skrive følgende kode inn i nummerfeltet på telefonappen *21*ditt nummer#
I appen finner du disse innstillingene:

  • Språk: Her kan du velge hvilket språk samtalen kommer til å ha. Du har mange språk å velge mellom. Som standard velges det språket som brukes av nettbrettet eller telefonen.
  • Kjønn: Skal den kunstige stemmen være mannlig eller kvinnelig. Her brukes den innebygde kunstige stemmen som finnes i nettbrettet eller telefonen.
  • Lagre samtaler: Du kan lagre lydopptak/video sammen med tekstingen, slik at du kan gå gjennom det i ettertid. For at du skal kunne gjøre dette må den du snakke med informeres og gi sin tillatelse. Dette gjøres av appen i starten av samtalen
  • Melding ved start av samtale. Dette er en melding som gis til den som ringer eller den du ringer til om at samtalen tekstes.
  • Ventebeskjed: Hvis du skriver dine svar i en telefonsamtale, kan det ta lengre tid enn om du snakker direkte inn i telefonene. Du kan forhåndsdefinere en beskjed som gis til den du snakker med om at han/hun skal vente mens du skriver.
  • Forhåndsdefinerte meldinger: Her kan du legge inn et sett med fraser som du bruker ofte, og som du raskt kan hente fram til den som snakker med. Du kan selv legge inn de frasene du ønsker

Mange vil nok bekymre seg om privatlivets fred, når det som blir sagt på telefonen sendes over Internett. Vurder gjerne produsentens Privacy Policy som du finner ved å klikke på denne lenken: Lenke til RogerVoice Privacy Policy

Kompatibilitet

iOs versjon 9 eller nyere og Android versjon 4.1 eller nyere.

Tips og ideer til bruk av appen

Det er viktig at den du snakker med, snakker rolig og tydelig. Han bør også passe på å unngå mye bakgrunnstøy (f.eks en TV som står høyt på i bakgrunnen).

Her er en liten film fra utvikleren av denne appen:

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser Zoom/Skjermforstørring

Beskrevet av Frank Lunde