Radio – Alle norske DAB, FM og nettkanaler samlet

Norske Radiostasjoner på DAB og FM er et hendig verktøy for rask tilgang til stasjoner du ikke visste du hadde.

Radio – Alle norske DAB, FM og nettkanaler samlet


Innstillinger/ funksjoner

I 2017 startet nedleggelsen av FM-nettet, en lenge varslet prosess som tilsynelatende har gått nokså smertefritt for seg. I stedet har man fått DAB – Digital Audio Broadcast. Det betyr et nytt radioapparat; DAB-radio i heimen og eventuelt i bilen. DAB vil vise navn på stasjon og eventuell informasjon om det du hører, som for eksempel artist og navn på sang.

Men, hva med de andre stasjonene som fremdeles sender lokalt. Har man sjangs til å finne dem i jungelen av mer eller mindre obskure navn?

Vi tar en titt på appen RADIO – Norske Radiostasjoner på DAB og FM .

Installasjon og oppsett

Appen finner du på Appstore under punktet betalte apper. Jeg mener å huske at den koster rundt tretti spenn, så det er ingen upris for noe som i utgangspunktet virker som en god og hendig app for deg som liker å høre på radio, og som gjerne vil slippe å vandre gjennom endeløse menyer og undermenyer for å finne det du er ute etter. Og ikke minst, den er helt kompatibel med VoiceOver.

Når du har lastet ned appen, blir du presentert for en tom skjerm med trykknapper. En knapp representerer en radiostasjon etter ditt ønske, og prosessen med å hente inn en ønsket stasjon er særdeles enkel og rett frem. Det som er litt gøy, er å se hvor mange radiostasjoner det faktisk er i det ganske land. Selv om FM-nettet er nedlagt , så det  er fremdeles en god del snacks å kose seg med. Spesielt synshemmede lesere av denne artikkelen, vil kanskje glede seg over at det nå er kun et lite tastetrykk som skiller en fra å kunne høre på Radio Z, Norges Blindeforbunds webradio.

Når appen er lastet ned, åpner den med en tom skjerm med trykknapper der det står: Trykk og hold for å velge kanal. Enklere kan det ikke bli. Så da gjør vi det. Vi velger knapp 1 og holder nede, og vips er vi inne på en liste med en alfabetisk oversikt over alle tilgjengelige stasjoner.

Siden jeg bor i Oslo, kan det være greit å velge NRK1 Østlandssendingen  som første valg, så jeg blar meg ned til den og tapper på navnet på listen. Og dermed er den allerede lagret og klar til bruk. Verre var det ikke. Og så gjentar vi operasjonen og finner RadioZ som tidligere omtalt.

På skjermbildene som følger denne artikkelen kan du se skritt for skritt hvordan stasjonene legges inn. Det vil også om kort tid bli laget en opplæringsvideo med talefølge som demonstrerer hvordan det hele fungerer.

Uansett hvilken del av landet du kommer fra, vil du helt sikkert finne en radiostasjon som passer dine behov. Det er også en del stasjoner med særemner som for eksempel kristen musikk og jazz.

Du kan også endre bakgrunn på menyvalgene, hvis du liker litt forandring. Nok en gang, skjermbilder til allmenn nytelse følger.

Denne appen vil også være spesielt godt egnet for brukere med nedsatt bevegelse og følsomhet i fingrer og hender, siden den vil fungere fint med bryterstyring.

På flere av stasjonene vil det i bunnen av skjermen stå en liten linje med info om artist og sang eller navn på program som du hører på.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone, iPad, og iPod touch.

Veiledning til bruk av appen

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser

Relaterte apper

TuneIn Radio

Beskrevet av Birger Kjelbye