Quiver – 3D Coloring App

Quiver er en app som kombinere digitalt innhold med fargelegging på ark, og gjør innholdet på arket “levende” og interaktivt ved bruk av AR-teknologi.

Quiver – 3D Coloring App


Hvordan virker den?

Appen kan ikke brukes alene, kun sammen med ark printet ut fra Quiver. Når du skanner arket med appen, blir det du har fargelagt “levende” på skjermen. En fordel med appen, er at du kan ta bilde og video av det som skjer, direkte i appen, samt ta opp lyd fra app og mikrofon. Dette gjør at du kan bruke innholdet til å lage egne filmer av aktiviteten for å bruke i videre arbeid og dele med andre.

Innstillinger/ funksjoner

Funksjoner

Appen følger tre trinn:

 • Print. Dette gjøres via app eller nettsiden www-quivervision.com.
 • Fargelegg. Appen fungerer selv om arket ikke er fargelagt.
 • Spill. Trykk på sommerfuglsymbolet nede på midten av skjermen, og skann arket med kameraet på nettbrettet. Få med hele arket. Det blir blått når det er klart.

Når du nå ser på skjermen ser du at figurene blir tredimensjonale og beveger seg. De har ulikt interaktivt innhold. Her er det bare å tappe, trykke og utforske det som skjer på skjermen. Figurene får de fargene som du har fargelagt med. Animasjonene er i 3D og da kan du se dem fra alle vinkler dersom du beveger nettbrettet med kameraet rundt arket, eller snur på arket mens du skanner.

AR – teknologi

AR er en forkortelse for augmented reality (engelsk), oversatt til utvidet virkelighet på norsk. AR- teknologien tar utgangspunkt i noe konkret/virkelig, i dette tilfellet arket. Så legges det til et lag med digital informasjon eller funksjonalitet, dette tilfellet animerte, tredimensjonale figurer og interaktivitet i form av enkle spill. Dette gjør at det konkrete/virkeligheten, får utvidet innhold og muligheter.

Innstillinger

 • Ta opp lyd. Velg mellom lyd fra app, og/eller lyd fra mikrofonen på nettbrettet, bare mikrofonen eller ingen lyd.
 • Bilder og videoer du tar i appen lagres på kamerarullen og kan deles med andre.
 • Dersom det blir veldig mørke farger, f.eks ved bruk av tusjer, kan det være vanskelig for appen og kjenne igjen linjene i tegningen, og skanningen vil ikke fungere.
 • Du kan se på tegning i “cardboard”- mode, det vil si vr-modus. Dette gjøres best med appen på telefon, og ved bruk av en vr-brille.
 • Quiver Education er en betalingsversjon hvor du får full tilgang til alt innhold.

Pedagogisk bruk

Appen kan fungere som motivasjon for de som i utgangspunktet ikke er så glad i å fargelegge, men som trenger å stimulere finmotorikken og øye-hånd koordinasjon. På samme måte kan den brukes motsatt; at barn som ikke er interessert i å bruke nettbrett, kan få en litt mer personlig og spennende inngang til bruk av digitale verktøy via egen fargelegging.

Quiver kan brukes kreativt og i matematikk for å utforske, konkretisere og lettere forstå todimensjonale og tredimensjonale former.

Den vil også være fin i språkstimulerende aktivitet mellom lærer og elev, hvor en kan legge vekt på begreper, beskrivelse av figurer og handlinger, lage historier til det som skjer o.l. Det finnes ark med opplæringsformål, som viser vulkan, celler, dyr o.l.

Kompatibilitet

Er utviklet for alle enheter.

Veiledning til bruk av appen

Video fra utvikler:

Videoen er laget av Quiver Augmented Reality.

Tips og ideer til bruk av appen

 • Lag en utstilling av ferdige tegninger som medelever, lærerer, foresatte og andre besøkende kan se på ved å skanne arkene med appen.
 • Ta videoopptak av det digitale innholdet og legg videoen inn som del av innholdet i en digital bok, for eksempel i Book Creator.
 • La elevene samarbeide om å lage digitale fortellinger av innholdet, ved at de lager et manus til handlingen i et ark. Da kan en elev lese, mens den andre kan gjennomføre og filme.
 • Samle ark som kopiorginaler i en perm, slik at du lett kan kopiere flere eksemplarer til eleven ved behov.

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Pokémon Go Arilyn

Apper fra samme leverandør

Quiver Education , Quiver Fashion.

Beskrevet av Statped