eldre mann som bruker mobiltelefon. foto

Ny tjeneste for Teksttelefon og Nødnummer 1412

Teksttelefontjenesten hjelper mennesker med nedsatt hørsel og døve i å komme i kontakt med andre ved å få tekstet samtalen. Nå er den endret til en mer moderne løsning.

Siden Telenor moderniserer fastnettet for telefoni, kan ikke den gamle PC-applikasjonen eller web-versjonen benyttes. Den nye løsningen er i form av en applikasjon eller en webside i nettleseren på datamaskinen. Teksttelefontjenesten som har vært brukt frem til nå vil avvikles 1. oktober 2021.

Denne tjenesten hjelper mennesker med nedsatt hørsel og døve i å komme i kontakt med andre ved å få tekstet samtalen. Du skriver det du ønsker å formidle via 149-applikasjonen. Tekstformidlingen videresender dette til den du ønsker å kommunisere med. Du vil motta svar fra den du ønsker å kommunisere med skriftlig via tekstformidlingen.

Du må ha internettilgang og en datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. I første omgang må du registrere deg og ha en aktiv e-postkonto. Fra en applikasjon som kan lastes ned enten på smarttelefon, nettbrett eler datamaskin kan du ringe 149 og nødnummer 1412. Du må være pålogget for å kunne motta samtaler.

Mer informasjon om den nye teksttelefontjenesten: