Nabohjelp

Nabohjelp er en gratis tjeneste for deling i ditt nabolag.

Nabohjelp


Hvordan virker den?

Nabohjelp er nå lansert i hele Norge, og du trenger ikke være OBOS-medlem eller å bo i OBOS-bolig for å bruke appen. Pr. januar 2018 hadde 35000 personer lastet ned appen.

Innstillinger/ funksjoner

  • Åpne appen og se hva som skjer i ditt nabolag. Hvis du ser en henvendelse hvor du har lyst til å bidra, svarer du direkte til den personen som har spurt om hjelp.
  • Du har også mulighet til å tilby naboer hjelp. Er boden full av ting du ikke bruker lenger? Da kan du gi det bort, låne det bort, eller selge det for en billig penge til naboen.
  • Dersom du trenger hjelp eller ønsker å låne noe, legger du inn en beskrivelse av hva det gjelder. Du kan selv stille inn hvilken radius du ønsker å sende forespørselen til.
  • Chat direkte med den du ønsker å hjelpe, eller som har tilbudt deg hjelp. Dette er en fortrolig samtale mellom to parter, og er ikke synlig for resten av nabolaget.
  • Appen er svært brukervennlig, og gir gode muligheter for å kunne tilpasses eget behov.
  • Du kan velge å nå ut til kun ditt eget borettslag (gjelder foreløpig kun OBOS borettslag), eller til andre naboer i en radius fra 200 meter og opp til 3 km.
  • Man kan velge om man vil motta varslinger innenfor alle eller bare utvalgte områder som for eks. verktøy, møbler, klær osv. Det er mulig å filtrere bort ulike typer forespørsler man ikke ønsker i nyhetsfeeden. Dersom du for eks. ikke ønsker å se hva som er til salgs i nabolaget, kan du filtrere det bort.
  • Du kan også bruke Nabohjelp til å sende ut beskjeder. Dersom du for eks. har funnet et nøkkelknippe, kan du bruke funksjonen Nabomelding. Da vil alle naboer som er registrert i Nabohjelp i ditt nabolag se meldingen din.
  • Aktivitetene som kommer opp når man åpner appen, er delt inn i kategorier som gis bort, tilby naboen, spør naboen, selges og nabomelding. Saker som er løst legges i en egen kategori slik at man skiller disse fra de aktive sakene.

Pedagogisk bruk

Med Nabohjelp har OBOS hatt til hensikt å bygge en arena som skal bidra til å styrke nærmiljøet, skape samhold og øke kontakten mellom beboere. Tanken er at man ved å legge til rette for deling i nabolaget kan bidra til dette. Samtidig setter det bærekraftig utvikling på dagsorden, og skaper reell nytteverdi for beboerne. Dette er temaer som burde kunne tas i bruk av skoler i nærområdet, og som kan eksemplifiseres ved å benytte Nabohjelp.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og iPod touch. Kompatibel med Android.

Veiledning til bruk av appen

Video fra utvikler:

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser

Beskrevet av Fred Seter