My Very Hungry Caterpillar AR

My Very Hungry Caterpillar AR er en interaktiv app der du kan leke med den lille larven Aldrimett ved bruk av AR-teknologi. Appen kan brukes i arbeid med språkstimulering.

My Very Hungry Caterpillar AR


Hvordan virker den?

AR står for augmented reality, og kalles ofte utvidet virkelighet på norsk. Den legger digitalt innhold til det du ser gjennom kameraet. I denne appen kan du følge lille larven Aldrimett fra egg til ferdig sommerfugl. Se han komme til live i stuen, på flyplassen, i sandkassen eller andre steder du er. La han leke med ballen, blåse såpebobler eller dekorer omgivelsene med malerpenselen. Fôr ham med frukt og bær for å hjelpe ham til å utvikle seg til sommerfugl.

Pedagogisk bruk

Appen kan brukes av foreldre og barn. Den kan også brukes som et verktøy i barnehagens arbeid med språkstimulering, begrepslæring og utforsking og læring av natur og teknologi.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone og iPad.

Veiledning til bruk av appen

Appen er lett å bruke. Gi appen tilgang til kameraet. Finn et åpent og lyst område og la egg og larvens omgivelser komme til syne blant barnets virkelige omgivelser. Utforsk animasjonene ved å trykke på dem. Når du trykke på frukten på skjermen får larven mat. Åpne skrinet og velg leketøy. Følg larven i lek, mating og søvn frem til han blir en puppe og forvandles til sommerfugl. Utforsk omgivelsene ved å bevege på telefonen/nettbrettet. Hva ser du om du løfter den over hodet? Trykk på spørsmålstegnet øverst til høyre for hjelp til bruk av appen.

Video fra utvikler:

Tips og ideer til bruk av appen

  • Bruk larvens bevegelser til å lære om preposisjoner. Se den gå over skoen, gjennom eplet eller kanskje er den på vei inn i matboksen.
  • Bli kjent med historien ved å lese boken om Den lille larven Aldrimett av Eric Carle.
  • For litt større barn kan den brukes som utgangspunkt for tekstproduksjon.
  • Samtal om gjenstandene som kommer til syne i appen, hva som er der på ordentlig og ikke. 
  • Begrepslæring og telling; benevn gjenstander og tell hvor mange frukter larven spiser.
  • Kombiner med konkreter og finn frukt og bær som larven spiser og la barna smake.
  • Se den lille larven Aldrimett på tegnspråk

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Quiver - 3D Coloring App Pokémon Go

Beskrevet av Statped