Mobilize Me

Mobilize Me er en kalender som gir god visuell og kontret oversikt for personer med behov for forutsigbarhet og struktur. Appen er med i NAVs rammeavtale for kalendere og planleggingssystemer.

Mobilize Me


Hvordan virker den?

Mobilize Me er en kalender med bilder, tidsmarkører og flere funksjoner som hjelper personer med behov for tydelig og visuell struktur. Informasjonen kan deles mellom for eksempel hjem og skole. Mobilize Me fungerer på nettbrett og smarttelefon. Appen består av en planleggingsmodul og en dagskalender. I planleggingsmodulen lages struktur og rutiner. Dagskalenderen er den modulen brukeren forholder seg til.

Innstillinger/ funksjoner

  • Innlogging med brukernavn og passord.
  • Foreldre eller en assistent kan legge inn aktiviteter med underaktiviteter.
  • Flere assistenter kan ha tilgang til samme bruker.
  • Se aktiviteter for en dag eller en uke.
  • Lage maler for en dag.
  • Programmet kan installeres på ubegrenset antall enheter.

Appen er gratis å laste ned, men man trenger en lisens for å bruke den. Ta kontakt med den norske leverandøren Cognita for prøvelisens og informasjon om lisens.

Pedagogisk bruk

Den visuelle støtten i kalenderen gjør det lettere å formidle informasjonen, fremkalle innholdsforståelse i språket, gi oversikt og hindre misforståelser. Oversikten skaper forutsigbarhet og kan dermed dempe stress og gi tryggere rammer. Det blir lettere å rette fokus og konsentrere seg om den aktiviteten som pågår. Verktøyet kan derfor bidra til økt deltagelse i fellesundervisning og sosialt samspill med medelever og andre.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og iPod touch. Kompatibel med Android.

Veiledning til bruk av appen

Mobilize Me har laget en rekke videoer som gir innføring i bruk av appen. Her finner du en av dem:

Videoen er på dansk, laget av Mobilize Me.

Les mer om Mobilize Me i Hjelpemiddeldatabasen: Hjelpemiddeldatabasen – Mobilize Me

Tips og ideer til bruk av appen

  • Dagsplanen kan lages i samarbeid mellom for eksempel hjem og skole. Endringer som gjøres, oppdateres direkte uavhengig av enheten du er på.
  • Sett inn underaktiviteter: Bruk bilder og stikkord for å vise rekkefølgen i en aktivitet, sosiale huskeregler eller aktiviteter i løpet av en undervisningstime.

Tilgjengelighet

Relaterte apper

MemoAssist HandiKalender

Apper fra samme leverandør

PlaNet

Beskrevet av Statped