The Mindfulness App

Appen veileder deg i ulike øvelser for avspenning og oppmerksomt nærvær. Veiledningen er på norsk.

The Mindfulness App


Hvordan virker den?

Appen gir en veiledet form for avspenning og oppmerksomt nærvær som kan være til hjelp for personer med fatigue, angst, kroppslig uro, smerteplager, søvnvansker og andre tilstander. Mindfulness innebærer “oppmerksomt nærvær i øyeblikket” og stammer fra buddhistisk meditasjon. I en systematisk oversikt fra the Campbell Collaboration ble mindfulness funnet å ha en moderat effekt på personer med milde til moderate psykiske problemer. Oppmerksomt nærvær er også en komponent av evidensbaserte opplegg for oppmerksomhetstrening.

Innstillinger/ funksjoner

Mindfulness Appen inneholder:

  • En femdagers innføring i mindfullness.
  • Veiledet og stille meditasjon fra 3 til 30 minutter.
  • Tilpasset meditasjon med guidet innledning og bjeller.

Appen kan gi deg et varsel som påminnelse om å gjøre øvelsene regelmessig. Du bestemmer selv hvor ofte appen skal varsle deg.

I tillegg til de forhåndsinnstilte påminnelsene, kan du starte en meditasjon når som helst kun ved å trykke på Appen og velge den meditasjonen du ønsker å lytte til – for eksempel hvis du har tid på bussen, på jobben, eller når du kun ønsker å sitte en stund.

Appen er gratis, men det finnes en betalingsversjon hvor du får tilgang til flere meditasjoner.

Alle øktene gjort lagres i Appens statistikkdel, slik at du hele tiden har oversikt over hvor mye og hvor lenge du har trent.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og Apple Watch. Kompatibel med Android.

Tilgjengelighet

Beskrevet av Øyvind Bastnes Lie