Match It Up 1

I denne appen kan små barn trene matching, språk og begreper.

Match It Up 1Hvordan virker den?

Programmet MatchItUp 1 fremmer barnets evne til matching av like bildemotiver gjennom mange øvelser. MatchItUp er en app i serien MyFirstApps som inneholder mange pedagogiske programmer som stimulerer visuell persepsjon og kognisjon på ulike utviklingsnivå ( 1 ½ – 7 år). Programmene fungerer nonverbalt, men egner seg i samspill med en voksen også godt til systematisk språk- og begrepsstimulering.

Innstillinger/ funksjoner

MatchItUp og de andre programmene i MyFirstApps har tydelige bildemotiver, oversiktlige skjermbilder og de er langt på vei selvinstruerende på grunn av en lett gjenkjennelig struktur. I MatchItUp1 skal barnet matche helt like bilder ved å skyve dem opp på hverandre. Hvis man velger hele serien MatchItUp 1,2, 3, finnes gode tilpasningsmuligheter m.h.t. individuelle behov for repetisjoner på samme nivå og gradvis progresjon med økende vanskegrad i form av delvise likheter.

Appen er gratis, men det er tilbud om kjøp i appen.

Pedagogisk bruk

  • Det anbefales å skru av bakgrunnsmusikken og bruke språk istedenfor.
  • I samarbeid med en voksen egner programmene i  MyFirstApps serien seg godt til systematisk og målrettet kognitiv stimulering av grunnleggende kognitive funksjoner (matching, kategorisering, sortering, sekvensiering m.m.)  og til stimulering av språk- og begrepsutvikling.  For eksempel kan man arbeide målrettet og systematisk med utvidelse av barnet ordforråd og med utvikling av begrepssystemer vedr. farger, størrelser, rom/retning, tilhørighet, sekvenser, mønstre m.m.
  • Det advares mot en mekanisk bruk av programmene uten at voksne har en plan for hva som skal læres og hvordan. Læringspotensialet ligger i samarbeidet mellom barnet og en voksen.
  • Appen kan i tillegg til individuell spesialundervisning brukes i en liten barnegruppe for å fremme samarbeid og sosialt samspill. Mangfoldet i utvalget av aktiviteter tilrettelegger godt for at flere barn kan ha felles oppmerksomhet på skjermen samtidig som de lærer å ta tur, å lære av hverandre som modeller m.m.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og iPod touch.

Veiledning til bruk av appen

Video fra Rani Friedman:

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Same Same - Match identical items Sorting Puzzles for Kids

Apper fra samme leverandør

My First Apps har en rekke apper som trener grunnleggende begreper.

Beskrevet av Anke Welhaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *