Søketips operativsystem

I Appbiblioteket er de mulig å sortere ut dine søkeresultat etter operativsystem. Et operativsystem er den grunnleggende programvaren i f.eks. en datamaskin, nettbrett eller smarttelefon.

Android

Dette er et operativsystem for nettbrett og smarttelefon. Dette er det mest brukte operativsystem for bærbare enheter i verden, og det finnes i enheter fra mange forskjellige produsenter. De mest kjente er kanskje Samsung, Huawei, Motorola, Sony og HTC. Det finnes mange flere produsenter som leverer nettbrett og smarttelefoner med Android. Hvis du har et nettbrett eller smarttelefon med Android, kan du krysse av for dette i søkemenyen, og du vil kun få opp en liste med apper som kan brukes i dette operativsystemet.

iOS og iPadOS

iOS er operativsystemet iPhone og iPadOS er operativsystemet til iPad. Hvis du har et nettbrett eller smarttelefon fra Apple, kan du krysse av for iOS i søkemenyen, og du vil kun få opp en liste med apper som kan brukes i disse operativsystemene.

Windows

Microsoft som utgir Windows operativsystem har tidligere introdusert versjoner av Windows for smarttelefoner og nettbrett. Disse er lite brukt, og finnes nå stort sett bare i eldre produkter. Windows versjon 8.1 og 10 kan brukes på nettbrett. Svært få smarttelefoner som er i salg i dag benytter Windows. Det finnes ikke mange apper som er laget spesielt for Windows nettbrett eller telefoner, men de fleste programmer som er laget til vanlige datamaskiner vil kunne brukes på et nettbrett med Windows operativsystem. Disse blir ikke omtalt i Appbiblioteket.