Hawkeye Access

Dette er en app som demonstrerer øyestyring i iOS. Hawkey Access en en nettleser som kan betjenes ved å se på skjermen. Appen virker bare på enheter med såkalt True Depth Camera.

Hawkeye Access


Hvordan virker den?

Appen lar deg betjene et lite antall nettsnarveier med direkte tilgang via appens hjemmeside. Du kan legge til dine egne snarveier, og du kan navigere på nettet som du gjør med en vanlig nettleser.

Appen kan ikke betjene brukergrensesnittet på telefonen/nettbrettet. Øyestyringen fungerer bare innenfor appen. Du velger et objekt ved å se på det og deretter blunke, smile eller holde blikket i ro på objektet.

Hawkeye har nylig fått en oppgradering, som har gjort øystyringen bedre. I motsetning til andre typer øyestyring til Windows maskiner, fordrer dette systemet at man holder hodet i ro i den posisjon det var da du kalibrerte øyestyringen. Øyestyring på nettbrett og telefoner fra Apple er i sin barndom, og Hawkey Access har enda en vei å gå før vi kan sammenligne den med systemer som har finnes for andre plattformer. Appen er gratis.

For deg som ikke har prøvd øyestyring før: Hawkey Access er ikke representativt for andre øyestyringssystemer, som vil fungere bedre og har flere muligheter for tilrettelegging for den med store motoriske utfordringer. Men det er en spennende utnyttelse av teknologi som mange har tilgang til, og kanskje en start på en mulighet for betjening av nettbrett og telefoner som kan bli alment tilgjengelig.

Hawkey Sidekick er en app som fungerer sammen med med Hawkeye Acceess. Den lar deg betjene din Apple Mac datamaskin ved hjelp av hodebevegelser. Les mer om denne muligheten i vår beskrivelse av appen Hawkey Sidekick.

Innstillinger/ funksjoner

Når du starter appen første gang blir du bedt om å gi appen tilgang til kameraet. Du kan også velge å styre Mac maskinen din. Dette forutsetter at du har appen Hawkeye Sidekick installert på nettbrettet eller telefonen, og Hawkey Access på Mac-en. Velg “Start Calibration” for å starte kalibreringen av øyestyringen.

skjermdump av startskjermen til appen Hawkeye Access

Klikk for å se bildet i full størrelse

Etter kalibrering vil du bli tatt gjennom en kort veiledning i hvordan du kan navigere i appen, og du får velge hvordan du skal aktivere punktet du ser på. Du  kan velge mellom smil, blunke eller dvele. Du kan endre din innstilling eller se opplæringen på nytt via menyen som du kommer til via hovedvinduet:

Skjermdup av hovedvinduet i appen Hawkeye

Klikk på bildet for å se det i full størrelse

Dette er snarveier til ulike steder på nettet. Du kan legge til dine egne hvis du vil. Legg inn dine egne login detaljer på de tjenestene du vil benytte.

Under knappen “Settings” finner du disse innstillingene:

  • Selection mode: Velg hvordan du skal foreta valg.
  • Sensitivity: Hvor raskt skal systemet reagere på dine øyebevegelser.
  • Text Entry: Velg om du vil bruke diktering eller tastatur for å skrive.
  • Timing: Ulike tidsvalg for de ulike aktiveringsmetodene.
  • Face Movements: Velg følsomheten for ansiktsbevegelsen du har valgt for betjening.
  • Reset Eye Control Setting: Slett alle innstillinger for øyestyring.

Kompatibilitet

Iphone X, Xr, Xs, iPad pro 2018 11" og 12,9"

Veiledning til bruk av appen

Video fra utvikler på Youtube:

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Hawkeye Sidekick

Beskrevet av Frank Lunde