Finger Paint With Sounds

I denne appen kan barn med kognitive og motoriske funksjonsnedsettelser utforske farger og lyder på nettbrett. Appen har flere innstillingsmuligheter.

Finger Paint With Sounds


Hvordan virker den?

Dete er en enkel fingermalingsapp for dem som trenger et tydelig skjermbilde med få valg. Man kan velge å høre musikk eller andre lyder ettersom man maler.

Innstillinger/ funksjoner

  • Mutitouch (mal med flere fingre).
  • Single touch (mal med en finger).
  • Ingen musikk eller lyd.
  • Mal med musikk.
  • Mal med lyd.
  • Lagre produktet i billedrullen på nettbrettet.

For å gå tilbake til innstillingene må man tappe med to fingre oppe i venstre hjørne av skjermen. Dette gjør det enklere for barn som uforvarende avslutter aktiviteten de holder på med.

Pedagogisk bruk

Appen egner seg for barn som skal trene på forståelse for årsak – virkning og som har lite erfaring med bruk av apper og nettbrett.

Inclusive Technology er et engelsk firma som har utviklet en rekke dataprogram  – særlig for barn med kognitive og motoriske funksjonsnedsettelser. På deres nettsted finner du oversikt over flere apper for de som trenger å trene på alternativ styring som f.eks. bryterstyring og enkle spill til begreps- og oppmerksomhetstrening.

Firmaet har også en nettside som jevnlig oppdateres med oppgaver og spill for denne gruppa. Her finner du mange enkle historier og spill som egner seg til begrepstrening og trening på alternativ betjening av PC (f.eks. øyestyring og bryterstyring). Appene og nettsiden er på engelsk, men det er lite tale, så det meste fungerer fint også med norske barn.

Her finner du nettsiden:

HelpKidzLearn.com

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad.

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Cause and Effect Sensory Sound Box Cause and Effect Sensory Light Box Drawing Pad

Beskrevet av Hilde Fresjarå