Capti Voice

Lag din egen spilleliste med tekster, og får dem lest opp med den stemmen du ønsker. Appen har innbygde funksjoner for å hente inn tekster fra ulike kilder, f.eks. fra www, Project Gutenberg og mye mer.

Capti Voice


Hvordan virker den?

Capti Voice lar deg koble til tjensten Capti, som også finnes på PC og Mac plattformene. Ved å bruke gratisversjonen av tjenesten har du tilgang til en spilleliste, hvor du kan legge til så mange tekster du ønsker fra ulike kilder. Det er svært enkelt å lage en spilleliste og få den lest opp. Denne appen er særlig nyttig for personer med synshemmning eller andre som kan ha problemer med å lese tekst på vanlig måte.

Innstillinger/ funksjoner

Tjenesten som gir full tilgang til alle funksjoner koster fra ca 80 kr. per måned. Funksjonene som beskrives her gjelder gratisutgaven av tjenesten.

Når du starter appen, åpnes din tomme spilleliste og du gis mulighet til å legge til nye spor i denne listen. Trykk på pluss-tegnet for å legge til noe.

Skjermdump av Add Track siden i Capti Voice

Dette er en skjermdump av siden i Capti Voice, hvor du velger hvor du skal hente inn tekster til din spilleliste. Klikk på bildet for å se det i full størrelse

Velg fra hvilken kilde du vil hente din tekst. Velger du “Browser”, åpnes en nettleser, og du kan navigere til de sidene du vil ha inn i spillelisten din.

Skjermdump browser

Trykk + tegnet for å legge til artikkelen. Trykk lenken øverst til høyre for å se alle lenkene på den siden du er for å kunne legge til dem også. Trykk på pilen øverst til venstre for å gå tilbake til “Legg til spor”

Skjermdump spilleliste

Spillelisten viser de tekstene du har samlet inn. Kontroller  avspilling ved hjelp av knappene nederst på siden. Pilen til høyre for tittelen av teksten viser teksten i et forenklet format og framdriften i opplesingen vises her med en markør. Til venstre for avspillingsknappen finner du innstillinger for talehastighet og stemme. Øverst til høyre under … finner du noen innstillinger som gjelder spillelisten:

 • Rediger spilleliste.
 • Spor som lastes inn nå.
 • Detaljer om gjeldende spilleliste.
 • Eksporter notater (kun hvis du har betalt abonnement).
 • Synkroniser med andre enheter: Du har opprettet en konto hos Capti, og de tekstene du har lagt inn på denne og andre enheter logget inn på din konto, blir synkronisert.
 • Slett spilleliste (kun hvis du har betalt abonnement).

skjermdump lesevindu

Over ser du en skjermdump av avspillingsvinduet.

Knappen nederst til venstre lar deg endre utseende på teksten. Menyen under … øverst til høyre viser innstillinger for avspillingsvinduet:

 • “Set as Current” og “Annotations” er kun tilgjengelig hvis du har betalt abonnement.
 • Seksjoner: Viser overskriftene i teksten du leser. Lar deg hoppe til den overskriften du ønsker.
 • Nettside: Viser siden som den vises i nettleseren.
 • Del lenke: Lar deg dele lenken til siden på den måten du ønsker.
 • Merk som lest/ulest.
 • Spol tilbake.
 • Slett.

Kompatibilitet

Kan brukes på alle iOS enheter. På andre plattformer: Kun via nettleser.

Veiledning til bruk av appen

Spilleliste med opplæringsvideoer fra Capti (12 videoer):

Trykk knappen øverst til venstre i avspillingsvinduet for å velge hvilken video du vil se

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser Zoom/Skjermforstørring

Relaterte apper

Voice Dream Reader

Beskrevet av Frank Lunde