BlindSquare

BlindSquare er en GPS og områdeinformasjonsapp for synshemmede. Appen snakker norsk med en god Acapella-stemme.

BlindSquare


Hvordan virker den?

Etter at du har installert appen, vil du gå gjennom noen få innstillinger for å fortelle din posisjon og dine preferanser, slik at du lettere kan få ut informasjon om ditt område.

Innstillinger/ funksjoner

I appen får du opp en meny over forskjellige type steder av interesse – “POI” Point of Interest i GPS språket – som for eksempel serveringssteder, apotek, bibliotek, skoler og så videre.

Hvis jeg for eksempel velger serveringssteder på Linderud hvor jeg bor, vil jeg få en drøss med serveringssteder som befinner seg på Linderud Senter og avstand dit. Jeg kan da også hente frem informasjon om det enkelte serveringsstedet, åpningstid og telefonnummer.

Denne appen oppdateres nærmest ukentlig med stadige forbedringer, slik at den blir enda lettere å bruke og gir enda mer informasjon om det enkelte sted.

Du kan også legge til egne favoritter for rask informasjon.

Pedagogisk bruk

Les om appen BlindSquare på nettsidene til Statped

Statped – Blindsquare

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og iPod touch.

Veiledning til bruk av appen

Video fra produsenten:

Tips og ideer til bruk av appen

Foreløpig gir den kun retning i luftlinje basert på klokkeorientering – rett høyre er klokken 3 for eksempel, men du kan jo bruke for eksempel Google Maps for å få en turn-by-turn beskrivelse i gangfunksjon til dit du vil gå.

Tilgjengelighet

Skjermleser

Relaterte apper

Google Maps - Til fots Google Maps

Beskrevet av Birger Kjelbye