Arilyn

Arilyn er en app som gir muligheter for utvidet virkelighet (AR). Den kan blant annet brukes sammen med ressurser med norsk tegnspråk fra Statped.

Arilyn


Hvordan virker den?

Statped har utgitt flere ressurser med norsk tegnspråk hvor man kan bruke AR-teknologi. Det er tegneserieheftet Valhall, ulven er løs,  Tegnkort, hva gjør Lotta og Milo? og Tegnskatter.

Appen er enkel å bruke; last ned appen, åpne og skann bildene.

Valhall, ulven er løs er et tegneseriehefte som du også kan lese på norsk tegnspråk med norsk tale. Ved hjelp av Arilyn installert på telefonen eller nettbrettet, kan du skanne bildene i tegneserieheftet og få tekstboblen på tegnspråk og tale.

I Tegnkort inviterer Lotta og Milo voksne og barn mellom 2 – 5 år, til å samtale om kjente situasjoner fra hverdagen. TegnKort viser i alt  20 hverdagsaktiviteter. Noen av disse er å pusse tenner, bygge tårn, stå på skøyter og å ta på bilbelte. Å tisse og bæsje er også med, men det er det hunden Terra som viser. Aktivitetene presenteres som bilde, video, tegnillustrasjoner og skriftlige ord. Bildene vekkes til live på nettbrett/mobil med appen Arilyn.

TegnSkatter er ei stor lekematte på 150×230 cm. Her kan barna boltre seg eller ta en pust i bakken. De kan ligge og se på tegningene, og undre seg over dyr og de morsomme illustrerte situasjonene. Her kan barna gå på skattejakt med Arilyn.

Pedagogisk bruk

Se forslag til pedagogisk bruk av ressursene på nettstedet til Statped.

Kompatibilitet

Kompatibel med iOS og Android.

Veiledning til bruk av appen

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Quiver - 3D Coloring App

Beskrevet av Hilde Fresjarå