Talk Tablet

Appen Talk Tablet er et ASK-oppsett med norsk talesyntese.

Talk TabletHvordan virker den?

Talk Tablet er et kommunikasjonsverktøy for personer med behov for alternativ supplerende kommunikasjon. Appen består av et ASK-oppsett med norsk talesyntese. Oppsettene kan tilpasses etter behov og kan derfor brukes av alle som benytter seg av ASK. Med Talk Tablet kan du snakke med enkeltord og bygge setninger. Setningene blir lest opp ved å trykke på skrivelinjen. Oppsettene kan også deles med andre.

Innstillinger/ funksjoner

  • Bilder: appen inneholder 11000 Symbol Stix. Du kan også legge til egne bilder fra kamera eller album.
  • Lyd: Norske stemmer – Olav, Kari og Bente. Engelske stemmer- Heather, Laura og Ryan. Du kan selv lese inn tekst til bildene.
  • Tekst: du kan redigere tekst til bildene, skrive inn egen tekst eller skrive tekst istedenfor å bruke bilder.
  • Du kan ha skrivelinje med tekst, symbol eller tekst og symbol.
  • Brukere: Du kan opprette flere brukere med individuelle tilpasninger.
  • Innstillinger: du kan velge farge på tekst, bakgrunn og ramme, fonter og sideoppsett.
  • Appen har skanningsmuligheter.

Pedagogisk bruk

Personer med behov for ASK har et felles behov for en alternativ kommunikasjonsform eller et supplement for å kunne uttrykke seg. Utover det er de alle ulike og trenger ulik grad av tilpassing i forhold til å kunne få funksjonell kommunikasjon. En utfordring vi møter i forhold til å tilrettelegge for funksjonell kommunikasjon ved hjelp av kommunikasjonshjelpemidler er å gjøre det viktig nok for ASK-brukeren å kommunisere. På Talk Tablet kan du redigere direkte i oppsettene, på brettet, og det gir stor muligheter i forhold til å tilrettelegge i situasjonen. Det krever god kjennskap til både hjelpemiddelet og ASK-brukeren.

Det er krevende å lage et helt eget kommunikasjonsoppsett i Talk Tablet fordi det ligger lite som er ferdig i appen. Det som ligger ferdig er på engelsk og er litt lite strukturert oppbygget. Du kan laste ned mange ferdige oppsett i deletjenesten, det kan imidlertid være litt vanskelig å finne frem i søkeoppsettet.

Kompatibilitet

Finnes for de fleste plattformer.

Veiledning til bruk av appen

Video fra produsenten:

Tips og ideer til bruk av appen

  • Lag små avgrensede oppsett til bruk i lekesituasjoner, til å lese bøker, kommentere i ulike andre aktiviteter. Oppsettene brukes da som en enkel plansje der bare det som er på brettet er tilgjengelig å snakke om – eller at de dynamiske funksjonene er ganske avgrenset.
  • I klippene på God ASK (www.statped.no/godask), der det blir brukt nettbrett i lekesituasjonene har Talk Tablet blitt brukt for å lage oppsettene.
  • Ord- og begrepsinnlæring: det er lett å jobbe med begreper, eller å lage enkle oppgaver til bruk knyttet til ulike tema i denne appen (matematikk, finne gjenstander i naturen, lotto, oppskrifter på hinderløype osv.)

Tilgjengelighet

Relaterte apper

GridPlayer Widgit Go Tobii Dynavox Compass

Beskrevet av Statped

Comments 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *