SYNG – Barnesanger

SYNG er en illustrert sangbok for små barn. Her kommer man inn i en eventyrskog med gjenstander og dyr. Bak de ulike gjenstandene finner man kjente barnesanger på norsk og samisk.

SYNG – Barnesanger

Hvordan virker den?

Appen er svært enkelt å betjene. Man beveger seg i skjermbildet ved å sveipe på skjermen, og peker på en figur for å få høre en sang. Figuren animeres og man får høre sangen. Sangen kan ikke avbrytes før den er ferdig.

Innstillinger/ funksjoner

Appen har få innstillingsmuligheter. For noen barn kan det være  forstyrrende med enkelte bakgrunnslyder, så det kunne være ønskelig med en mulighet til å skru disse av og på.

Appen har en innstillingsmeny for foreldre der man kan velge språk. Her finner man også informasjon om appen. Tegningene er laget av illustratøren Bjørn Runar Lie og sangene er fra Maria Haukaas Mittet, Ella Hætta Isaksen og Anja Mørch.

Sangene er på norsk og samisk.

Pedagogisk bruk

Appen er enkel og tydelig i utførelsen, og inneholder sanger som er kjent for de fleste. Den kan derfor brukes også for barn med kognitive funksjonsnedsettelser som er glad i musikk.

Det er også mange eldre barn, ungdommer og voksne med store kognitive funksjonsnedsettelser som har glede av apper med enkel tilgang på kjent musikk. Det hadde vært ønskelig med en tilsvarende app også for disse gruppene.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og iPod touch.

Veiledning til bruk av appen

Video fra utvikler:

Tilgjengelighet