Poio

Poio er et norsk-utviklet spill som kan hjelpe barn med å knekke lesekoden gjennom lek.

PoioHvordan virker den?

Spillet retter seg mot barn fra 4-9 år. Det kan også brukes for yngre barn dersom de har en begynnende fonologisk nysgjerrighet som viser seg ved at de kan lytte ut rimord og interesserer seg for regler.

Innstillinger/ funksjoner

Spillet er et eventyr om trollet Poio som ikke kan lese og derfor har han fanget bokstavene. Spilleren skal finne vokalene som er representert ved små figurer som bare spiser en bestemt vokal. Hver gang figuren spiser en bokstav, sies bokstavlyden. Tanken er at alle repetisjonene vil automatisere orbindelsen mellom lyd og bokstav.

Konsonantene dukker opp som krystaller, og spilleren får «penger» hver gang han samler en konsonant. Belønningen i spillet er en eventyrbok hvor fortellingen om trollet dukker opp etter hvert som spilleren kommer videre i spillet. Boka kan leses høyt når du trykker på ordene slik at barnet får hjelp hvis det er vanskelig å lese selv.

Spillet samler data om barnets fremgang og sender disse til foresatte. Det sendes også ut tips til foreldre om hvordan spillet fungerer.

Pedagogisk bruk

Spillet tilrettelegger for et uendelig antall repetisjoner av forbindelsen mellom lyd og bokstav, uten at barnet tenker over det. Barn som er i risikogruppen for å få dysleksi, har nytte av mange repetisjoner av forbindelsen mellom lyd og bokstav.  Dette spillet kan gi økt fonologisk bevissthet hos barn og kan være et godt verktøy for elever som har behov for mange repetisjoner i avkodingsprosessen. Siden programmet er et spill, vil motivasjonen for å «trene» være stor hos mange barn. Spillet kan brukes både som lekse og som stasjonsundervisning i klasserommet.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. Kompatibel med Android.

Veiledning til bruk av appen

Video fra utvikler:

Tilgjengelighet

Beskrevet av Statped

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *