Min Felleskatalog

De som har problemer med å lese pakningsvedlegget til medisiner de får fra apoteket, kan bruke denne appen til å hente denne informasjonen fra internett og vise den med større skrift eller få den lest opp med innebygde tilgjengelighetsfunksjoner. Appen kan lese strekkoder på pakningen til medisinen, og den kan hjelpe deg å finne nærmeste apotek.

Min FelleskatalogHvordan virker den?

I denne appen finner du pakningsvedleggen til alle medisinene som er omtalt i Felleskatalogen. Appen har innebygget strekkodeleser som på et øyeblikk finner fram til informasjon om medisinen som er i pakningen. Du kan se bilder av medisinen, og du får informasjon om restriksjoner f.eks. om medisinen er på dopinglisten, eller om den er reseptpliktig.

Innstillinger/ funksjoner

Appen har en hovedmeny, hvor du kan velge mellom 4 hovedvalg som vises når du åpner appen:

  1. Les strekkode: For at denne skal virke, må du gi appen tilgang til kameraet på telefonen eller nettbrettet. Strekkoden leses inn, og du får opp informasjon om medikamentet. Du kan også søke etter medikamentet i et søkefelt øverst på siden. Du kan kun søke etter navn, men etter stikkord eller formål med medikamentet.
  2. Apotek: Hjelper deg å finne nærmeste apotek. Dette virker kun når du gir appen tilgang til enhetens stedstjenester.
  3. Medisinliste: Her kan du legge inn de medisinene du bruker, og få ut oppdatert informasjon om dem. Her kan du legge inn varsling om når og hvor mange tabletter du skal ta. Appen kan varsle deg når det er på tide å ta medisin, men du må slå på varslinger for denne appen, for at det skal kunne fungere.
  4. Dosering i dag: Viser en liste med de medisinene du skal ta i dag.

I menyen «Mer», som du aktiverer ved å trykke på de tre prikkene nederst til høyre, kan du gjøre innstillinger  og få oppdatert informasjon og varsler om dine medisiner:

  • Helsekontakter: Legg inn kontaktinformasjon til f.eks din fastlege, spesialister eller legevakt.
  • Visning: Velg hvor stor skrift du vil bruke, og hvordan skjermbildet skal organiseres.
  • Varsler for medisinliste: Her finner du varsler fra Legemiddelverket, som gjelder medisiner du har lagt inn i din liste.
  • Varsler fra Legemiddelverket: Viser de siste varsler som er sendt ut fra Legememiddelverket.
  • Oppdatering av innhold: Felleskatalogen oppdateres kontinuerlig. Her kan du velge om oppdateringen skal komme automatisk, eller om du skal laste dem ned manuelt.

VIKTIG: Pass på å sett deg inn i den informasjon om appen som finnes i denne menyen, og de forbehold som leverandøren gir i forhold til appens bruk og innhold.

Kompatibilitet

Kan brukes på alle nettbrett og smarttelefoner med ios 8 eller nyere og Andoid 4 eller nyere.

Tips og ideer til bruk av appen

Ynge Stiansen har laget en kort presentasjon av Min Felleskatalog. Se den her:

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser Zoom/Skjermforstørring

Apper fra samme leverandør

Felleskatalogen Helsepersonell

Beskrevet av Frank Lunde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *