Milla Says

Appen Milla Says er en digital kommunikasjonsplattform der du kan filme tegn som lagres i appen og dele med nettverket knyttet til barnet.

Milla SaysHvordan virker den?

Milla Says er en personlig tegnbank til bruk for nettverket som er rundt et barn som bruker tegn til tale. I appen legger du til egne tegn ved å ta et filmopptak. Tegnene samles i en mappe. Appen inneholder også såkalte eksperttegn, tegn som er lagt inn som du kan lagre i din egen mappe. I appen kan du opprette nettverk. På den måten kan personer rundt barnet lære seg tegnene barnet bruker og holde seg oppdatert. Du kan invitere familie, venner og andre viktige personer inn i nettverket. Alle i nettverket vil kunne se nye tegn som legges til og lese meldinger som du også kan sende i appen.

Innstillinger/ funksjoner

  • Søkefunksjon: søke etter egne tegn og eksperttegn ut fra kategori eller tegnets navn.
  • «Send tilbakemelding» – kontakt utvikler direkte gjennom appen.
  • Opprette nettverk: for foreldre eller barnehage/skole. Funksjonene i de to forskjellige nettverkene er like.
  • Gi nettverksmedlemmer ulike roller: Administrator (full tilgang), Redaktør (legge inn bilder), Leser (få melding om nye tegn, se alle tegnene).
  • All kommunikasjon i tjenesten skjer ved push-meldinger til alle i nettverket samtidig.

Appen er gratis å laste ned, men krever månedsabonnement.

Pedagogisk bruk

Tegn til tale er et hjelpemiddel for å fremme og støtte språkutvikling og kommunikasjon. Dette er et redskap som kan brukes ovenfor mennesker som av ulike årsaker har problemer med å kommunisere med omverdenen. Målet med bruk av tegn til tale er å utvikle talespråket og er derfor et supplement til talen, ikke et alternativ. Barnet er samtidig sikret en alternativ kommunikasjonsform dersom talespråket ikke utvikles som forventet.

For at de voksne skal fungere som gode språkmodeller, er det viktig at er det viktig at deres tegnspråkkompetanse er mer utviklet enn barnets, slik det også er med kompetansen i talespråk. For at barnet skal kunne kommunisere og utvikle språket, må både barn og voksne rundt lære seg tegn og ta det i bruk. Informasjon om hvilke tegn som brukes er derfor viktig å dele, slik at nettverket rundt barnet kan holde seg oppdatert på utviklingen av tegnbruk. Nettverksløsningen i Milla says legger godt til rette for at alle i et nettverk skal kunne være informert og oppdatert om nye tegn som tas i bruk.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og Apple Watch.

Veiledning til bruk av appen

Produktfilm fra Youtube:

 

 

Tips og ideer til bruk av appen

  • Appen kan brukes som meldingsdagbok i hjem/barnehage/skole-samarbeid.
  • Se hjelpevideoer på youtube (lenke under «Hvordan virker den?»).

 

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Tegnordbok apper Minetegn

Beskrevet av Statped

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *