Memoria

Memoria er en digital minnebok med viktige minner fra livet. Familie, venner og andre bidrar til Memoriaprofilen ved å legge til bilder, minner og historier fra livet og hverdagen. Memoria er også et omsorgsverktøy som gjennom en digitalisert livshistorie gir ansatte enkel tilgang til bilder, historier og relasjoner fra personens liv.

MemoriaHvordan virker den?

Memoria er en digital minnebok og en plattform for sosial kommunikasjon mellom pårørende, helsepersonell og beboere på sykehjem. I Memoria kan familien dele beboerens livshistorie med hverandre og helsepersonell gjennom bilder, historier og relasjoner. Når helsepersonell aktivt bruker Memoria sammen med beboeren på et nettbrett i hverdagen, blir de bedre kjent med personen bak sykdommen, og det kan bidra til glede, livskvalitet og ivaretakelse av personens identitet. Memoria er latin og betyr minne, erindring og tilbakekalling av minner. Navnet representerer Memorias innhold, hensikt og mål.

Innstillinger/ funksjoner

Memoria består av en nettside og en app for nettbrett og mobil. Appen og nettsiden ser ganske lik ut – bortsett fra at nettsiden har flere redigeringsfunksjoner. Appen er laget uten disse knappene, for at både de ansatte, familiemedlemmer og brukeren selv trygt skal kunne bruke den uten fare for at noe blir slettet eller endret hvis man kommer borti feil sted på skjermen.

For å legge til eller endre innhold, kan du åpne www.minmemoria.no i nettleseren på mobilen eller nettbrettet og logge inn her.

Memoria har både en nettside og en egen app. Det anbefales å legge inn innhold i profilene via PC eller Mac, da administreringen av profilene er optimalisert for dette, men du kan også logge deg inn på nettsiden fra telefon eller nettbrett.

Pris: 999.- pr år. 30 dager gratis prøvetid.

Alder: Primært eldre. Aktuelt for alle med samme utfordringer.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og iPod touch. Kompatibel med Android.

Veiledning til bruk av appen

Video fra utvikler:

 

Tilgjengelighet

Relaterte apper

Fotokalendern

Beskrevet av Elin Svendsen

Elin Svendsen

NAV Hjelpemiddelsentral, Sør-Trøndelag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *