IntoWords

IntoWords er en app som kan lese opp tekst og gi ordforslag og skrivehjelp.

IntoWordsHvordan virker den?

IntoWords er en tekstbehandler som har gode talesyntesestemmer, og som gir ordforslag (prediksjon) når du skriver. Ordforslagene tar hensyn til at du kan skrive feil i ord, og du kan lytte til forslagene. Det er også funksjoner som lar deg ta bilder av tekst og gjøre en tekstgjenkjenning slik at den kan leses høyt med talesyntese.

Innstillinger/ funksjoner

Appen kan brukes til:

  • Opplesing av tekst du skriver
  • Opplesning av PDF
  • Skrivehjelp, både prediksjon og opplesing av foreslåtte ord
  • Trening av lyd-bokstav-forbindelser
  • Tekstgjennkjenning (OCR)

Pedagogisk bruk

IntoWords er en tekstbehandler som har gode talesyntesestemmer, og som gir ordforslag (prediksjon) når du skriver. Ordforslagene tar hensyn til at du kan skrive feil i ord, og du kan lytte til forslagene.

Opplesningen av tekst gir deg mulighet til å kontrollere det du har skrevet, og det er også mulig å få lest opp PDF- filer som importeres i programmet.

I begynneropplæring kan du sette programmet til å lese opp bokstavlyden hver gang du trykker på en bokstav på tastaturet. Dette er en funksjon som benyttes i «Å skrive seg til lesing +». Eleven leter seg fram på tastaturet og finner rett bokstav. Når ordet er skrevet, kan programmet lese det høyt.

IntoWords er et godt verktøy for alle elever, men det er spesielt godt egnet for elever med lese- og skrivevansker.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad og Android.

Veiledning til bruk av appen

Video fra Statped som viser bruk av appen IntoWords:

 

Video fra MV-Nordic som viser IntoWords sitt skjermtastatur til iPad:

 

Video fra Appbibliotek.no som viser hvordan man tar ibruk et eksternt tastatur på iPad:

Tips og ideer til bruk av appen

Med IntoWords på iPad kan du diktere på engelsk og norsk ved å bruke dikiteringen i Siri. For å få dette til, trykker du på mikrofonsymbol på tastaturet. Nå kan du snakke inn tekst, og den blir gjenkjent og skrevet ned. Hvis du bruker talesyntesen i IntoWords, kan du kontrollere teksten. Dette kan være en god måte for dem som sliter med andrespråk, og som skal uttrykke seg skriftlig.

Tilgjengelighet

Bryterstyring Skjermleser Zoom/Skjermforstørring

Relaterte apper

Skoleskrift 2 Lingit STL+

Apper fra samme leverandør

IntoWords Pocket (tilpasset iPhone)

Beskrevet av Statped

Comments 2

  1. Endel kommuner eller skoler har lisens på appen, slik at man kan logge inn via Feide eller via MV-Nordic. Enkeltlisens koster ca. 130-. I tillegg koster hver språkpakke ca. 50,- og OCR – funksjon ca. 70,-.

    1. Nå kommer også IntoWords for iPad med eksternt tastatur med bokstavlyd som kan brukes i alle skriveapper på iPad. Videoen over viser hvordan tastaturet kan brukes. Foreløpig er tastaturet kun tilgjengelig for de som har en skoleavtale med MV-Nordic.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *